Páginas

martes, 8 de septiembre de 2009

TANZANIA NEWS VOL. III

Hola novament a tots,

Continuo be, tot i que les condicions a la casa on estic vivint han empitjorat darrerament... tenim un aigua, pero surt sense pressio. Ahir al migdia va marxar la llum a tota la regio del Kilimanjaro. Aquest mati ja ha tornat la llum, al menys a la ciutat, pero a casa meva. En fi... diuen que aquests talls tant d`aigua com de llum son normals.

Us explico la meva tasca a Tansania. Cada dia comenco a les 9 del mati a donar classes. Vaig caminant fins al col.lego durant una hora o hora i quart. El dia que plou molt agafo el transport public, un dala-dala (es una mena de furgoneta o camionet) pero no m`agrada gaire perque no marxa fins que no s`omple de gent i aqui omplir-se vol dir que viatges uns al damunt dels altres. Prefereixo caminar i a mes es mes segur. Els frens dels dala-dala no m`inspiren gaire confianca i a mes els trajectes estan plens de bots a la carretera, aixi que no es gens comode.

Dono classes d`angles a 1er, 2on i 3er de primaria. Aixo es a nens de 7 a 10 anys. El col.legi te uns 2000 alumnes. A les classes hi uns 60-75 alumnes. Aixo es el que pitjor porto... em deixo la veu cantant. Aprenen l`angles d`oida, cosa que fa que tinguin un nivell molt mediocre. Basicament estic ensenyant cancons, colors, animals, part del cos i juguem a frases molt simples com I have three sisters, I like playing football, She is on the chair... amb els petits tot es molt senzill perque nomes veuen que porto els rotuladors i els colors ja tenen els ulls oberts... amb els de 10 anys tambe es facil pero amb aquests cal comencar a escriure. Faig classe fins a l`hora de dinar, es a dir, a les 12.30.
Es dur com us deia pel tema de la veu, acabo afonica (tot es molt oral) i tambe perque moltes vegades em sento que no m`entenen. Vaig aprenent coses del seu idioma, pero m`hagues fet falta portar alguna cosa apresa en suahili.

Al col.legi es public pero el curs costa uns 30 euros. Comenca al gener i acaba al desembre. Fan vacances al juny i al desembre. Les families han de pagar els llibres i els quadrens d`exercicis i he comprovat com la gran m,ajoria de nens no poden tenir una llibreta per a cada assignatura (cost de la llibreta 0.10 Euros). Tambe es obligatori portar uniforme. No us podeu imaginar l`estat lamentable dels uniformes. Estan completament trencats, els jerseis tenen uns forats increibles i les cremalleres de les bermudes dels nois estan totes trencades.

A l`hora de dinar preparen el menjar enmig del pati. Fan focs a terra i hi posen una mena d`enormes calderos, de dimensions gegantines... (com els que surten als contes, son tan gran com unes barriques de vi). El dinar sempre es el mateix. Durant tot l`any mengen el mateix. Una mena de sopa amb arros, panis i verdures. Pero aquesta canalla es afortunada perque va al col.legi. Hi ha moltes families que no poden pagar l`escolaritzacio i veus molts nens en horari escolar que no estan enlloc.

Per avui aixo es tot. En un proper email us explico que faig la resta del dia. Se que molts comenceu vacances, disfruteu, bon viatge i fins aviat.

Inés

No hay comentarios: